NAJAVA: Sutra sastanak direktora domova zdravlja sa direktorima bolnica kojima gravitiraju :: Semberija INFO ::

 

NAJAVA: Sutra sastanak direktora domova zdravlja sa direktorima bolnica kojima gravitiraju


U organizaciji Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS u petak 28.08. u bolnici „Sveti Vračevi“ Bijeljina biće održan sastanak direktora domova zdravlja sa direktorima bolnica i UKC RS kojima isti gravitiraju.

JZU Bolnica „Sveti Vračevi“ Bijeljina i JZU Bolnica Zvornik; JZU Dom zdravlja Bijeljina, JZU Dom zdravlja Lopare, JZU Dom zdravlja Ugljevik, JZU Dom zdravlja Zvornik, JZU Dom zdravlja Bratunac, JZU Dom zdravlja
Milići, JZU Dom zdravlja Šekovići, JZU Dom zdravlja Vlasenica i JZU Dom zdravlja Srebrenica.

Na dnevnom redu sastanka je primjena protokola o dijagnostikovanju i liječenju oboljelih od KOVID-19, rad timova porodične medicine u trenutnim uslovima pandemije, organizacija rada laboratorije i RTG dijagnostike u uslovima pandemije i pripreme zaključaka o obavezama domova zdravlja u RS u obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti KOVID-19.

Sastanak će se održati u bolnici „Sveti Vračevi“ (sala za sastanke 3.sprat, nova bolnica) sa početkom u 11 časova. Snimanje kadrova sa sastanka u 12:20. Izjave za medije  u 12:30 (prof. dr Zlatko Maksimović v.d. Bolnice  i Milan Latinović, pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite RS).