Radarskim sistemom na području Policijske uprave Bijeljina za 20 dana zbog prekoračenja brzine kretanja sankcionisana 1013 vozača :: Semberija INFO ::

 

Radarskim sistemom na području Policijske uprave Bijeljina za 20 dana zbog prekoračenja brzine kretanja sankcionisana 1013 vozača


U periodu od 01.- 20.jula 2020. godine na području Policijske uprave Bijeljina zbog prekoračenja brzine kretanja sankcionisano je 1.013 učesnika u saobraćaju. Pored kontrole brzine kretanja u automatskom modu koja je vršena u kontinuitetu tokom mjeseca jula, provedeno je više akcija koje su bile usmjerene i na ostale saobraćajne prekršaje. Akcenat je stavljen  na kontrolu i način prevoza djece do 12 godina, kontrolu korištenja elemenata  pasivne bezbjednosti, kao i na kontrolu vozača dvotočkaša u saobraćaju.
 
Tokom akcije evidentirano je 335 prekršaja, od čega 231 prekršaj nekorištenja bezbjednosnog pojasa, 12 prekršaja koji se odnose na korištenje mobilnog telefona za vreme upravljanja vozilom u saobraćaju, 19 prekršaja prevoza djece do 12 godina na prednjem sjedištu, te 48 prekršaja koji se odnose na prevoz djece do 5 godina bez sigurnosne sjedalice, kao i ostali prekršaji
 
Policijska uprava Bijeljina apeluje na sve vozače i učesnike u saobraćaju da se u potpunosti pridržavaju saobraćajnih propisa, posebno u pogledu ograničenja brzine kretanja vožnje u treznom stanju bez uticaja alkohola i dr.opijata, da korste elemente pasvne bezbjednosti, te da djecu prevoze na način koji je propisan zakonskom regulativom.
 
Navedena akcija sprovodi se u sklopu kamapnje ''Vozi  oprezno - ljetuj bezbrižno'' koju svake godine tradicionalno sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske.
 
 
PORTPAROL POLICIJSKE UPRAVE BIJELjINA
Aleksandra Marić