JZU Sveti vračevi, 24. jun 2020. - Jedna osoba pozitivna na kovid :: Semberija INFO ::

 

JZU Sveti vračevi, 24. jun 2020. - Jedna osoba pozitivna na kovid


Na području Bijeljine u protekla 24 časa, testirano je 13 uzoraka, od kojih je muškarcu mlađe životne dijagnostikovan kovid 19 i on se nalazi u bolničkom karantinu pod terapijom. Kontakti novozaraženog biće tretirani po utvrđenom medicinskom protokolu i u nadležnosti su higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Bijeljina.

Prvi retest starije ženske osobe negativan je, a drugi će biti  urađen danas. Do 24. juna, testirano je je ukupno 1.060 lica. Od pojave pandemije na području Bijeljine, zaključno sa 24. junom, bilo je 19 osoba sa potrđenim kovidom 19, od kojih se 13 oporavilo, dvije su preminule, dvije su u Domu učenika i dvije u bolničkom karantinu. U regionalnom Domu učenika, gdje su smještene osobe kod kojih je potvrđen virus korona i koje su bez simptoma, nalazi se 55 osoba, od kojih je 43 sa područja Zvornika, jedna sa područja Milića, tri sa područja Bratunca, šest sa područja Ugljevika i dvije sa područja Bijeljine. 

Uz zahvalnost građanima na disciplini, apelujemo da i dalje primjenjuju preporuke i savjete medicinske struke. Takođe, podsjećamo da do 6. jula ostaju na snazi mjere koje je donio Štab za vanredne situacije Republike Srpske, a to su: obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru, dezinfekcija zatvorenog prostora, pojačana lična higijena, održavanje fizičke distance, ograničavanje rada svih poslovnih subjekata do 23 časa, te zabrana okupljanja više od 50 lica'', preciziraju iz bijeljinske bolnice.