Tokom akcije sankcionisano 828 vozača zbog počinjenih prekršaja u saobraćaju :: Semberija INFO ::

 

Tokom akcije sankcionisano 828 vozača zbog počinjenih prekršaja u saobraćaju


Na području Policijske uprave Bijeljina u periodu od 18.06. do 21.06.2020. godine spovedena je republička akcija sa ciljem podizanja svijesti na kontrolu zatamljivanja staklenih površina na motornim vozilima i kontrolu nezakonitog posjedovanja posebnih svjetlosnih i zvučnih znakova  ''treptača'', kao i na ostale prekršaje.
 
Tokom akcije kontrolisano je ukupno 1024 učesnika u  saobraćaju od čega je 828 vozača sankcionisano.
 
Izvršena su  243 alkotesta pri čemu  je  kod 53 vozača utvrđena koncentracija alkohola u organizu, dok je jedan vozač odbio da se podvrgne alokestu.
 
Zbog upravljanja pod uticajem  alkohola od  preko 1,5 g/kg alkohola u organizmu slobode je lišeno pet lica.
 
Po osnovu postavljanja tamnih folija na staklima koje nisu u skladu sa Pravilnikom, sankcionisano je 333 vozača, dok je po osnovu ostalih prekršaja sankcionisano 439 vozača od čega je zbog nekorištenja bezbjednosnog pojasa 66 vozača, zbog prevoza djece na prednjem sjedištu do 12 godina  i nekorištenja sigurnosne sjedalice 20 vozača i ostali prekršaji.
 
Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise posebno u pogledu ograničenja brzine kretanja motornih vozila, kao i da ne učestvuju  u saobraćaju  ukoliko su pod dejstvom alkohola ili opijata, kako bi  na takav način povećali svoju bezbjednost i bezbjednost drugih učesnika u saobraćaju.
 
Policijska uprava Bijeljina