UPOZORENjE POLICIJSKE UPRAVE BIJELjINA :: Semberija INFO ::

 

UPOZORENjE POLICIJSKE UPRAVE BIJELjINA


U Bijeljini saobraćajna nezgoda sa povredama opasnim po život
 
Na gradskoj obilaznici  u Bijeljini, 10.06.2020. godine oko 06,40 časova dogodila se saobraćajna nezgoda sa teškim tjelesnim povredama. U saobraćajnoj nezgodi učestvovali su putnički automobil marke '' Golf'' kojim je upravljalo lice A.S. i biciklista M.P. koji je zadobio teške tjelesne povrede- povrede glave opasne po život. Zbog težine zadobijenih povreda povređeni M.P. upućen je u Beograd na dalje liječenje.
 
Uviđaj izvršili policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Bijeljina.
 
Za pet mjeseci na području naše Uprave evidentirano je 390 saobraćajnih nezgoda u kojima je jedan biciklista smrtno stradao,  sedam vozača bicikla  je zadobilo teške tjelesne povrede, dok je pet vozača bicikla zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je za isti period  2019. godine 13 vozača bicikla je zadobilo lakše tjelesne povrede.
 
U cilju smanjenja broja saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju ove kategorije učesika u saobraćaju, apelujemo na vozače bicikla da poštuju zakonske odredbe, da koriste u saobraćaju tehnički ispravne bicikle, da u uslovima smanjene vidljivosti ( od prvog sumraka do potpunog svanuća) koriste svjetloodbojne prsluke, kao  i da koriste desnu ivicu kolovoza.
 
U narednom periodu Policijska uprava Bijeljina vršiće kojačanu pontrolu ovih učesnika u saobraćaju.
 
Policijska uprava Bijeljina