Štab za vanredne situacije grada Bijeljina: Priprema se karantin u bijeljinskoj kasarni :: Semberija INFO ::

 

Štab za vanredne situacije grada Bijeljina: Priprema se karantin u bijeljinskoj kasarni


Trenutno u Bijeljini imamo 1.190 osoba pod stručnim nadzorom  u samoizolaciji. Od toga su tri zaražene osobe virusom korona, 21 osoba je u kućnoj izolaciji i dvije osobe u bolničkoj izolaciji, a u pitanju je porodilja sa bebom, sa područja zvorničke opštine, koja je rođena u ponoć, između utorka i srijede, izjavio je gradonačelnik Mićo Mićić nakon današnje sjednice Štaba za vanredne situacije grada Bijeljina.



„Sve u svemu, stanje se nije pogoršalo, u smislu da imamo više oboljelih, i to je dobra vijest, izuzev što imamo malo veći broj osoba pod nadzorom. Na graničnom prelazu Rača zabilježen je prelazak 264 vozila, od čega je 236 kamiona i 28 putničkih vozila. Vozači su u izolaciji u tranzitu, dok su vozači putničkih automobila smješteni u kućnu izolaciju. Komunalna policija je izvršila 113 kontrola  osoba, koje se nalaze u samoizolaciji, i tom prilikom deset osoba nije pronađeno na adresama gdje treba da se nalaze. Zbog toga će biti preduzete odgovarajuće mjere. Policija je izdala četiri prekršajna naloga zbog kršenja naredbe o kretanju tokom trajanja policijskog časa i dva prekršajna rješenja zbg kršenja naredbe o samoizolaciji“, izjavio je Mićić, naglasivši da je i Kol – centar profunkcionisao i u međuvremenu je pružena neophodna pomoć za 45 osoba, uglavnom starijih od 65 godina. 



„Na terenu je bilo  30 volontera. Građani  najviše traže uslugu podizanja novca u bankama, nabavku zaštitnih sredstava, lijekova i dostavu hrane. U narednom periodu ćemo pripremiti uslove za otvaranje karantina u bijeljinskoj kasarni. Dom učenika će biti pripremljen za druge namjene. U skladu sa preporukom Republičke Civilne zaštite biće otvoren karantin u kasarni. Pripremićemo 15 punktova za evidenciju poljoprivrednika koji očekuju regresirano đubrivo, gorivo, sjemenski materijal za proljetnu sjetvu. Isplatili smo sve podsticaje poljoprivrednicima preko Agrarnog fonda grada, tako da im nijednu marku ne dugujemo u ovom trenutku. Zajedno sa humanim i odgovornim privrednicima obezbijedili smo 600.000 KM za nabavku respiratora za bijeljinsku bolnicu“, istakao je gradonačelnik Mićić, naglasivši da se redovno dostavlja hrana i za 250 socijalno ugroženih porodica koje koriste usluge Narodne kuhinje u Bijeljini.

Semberija info - Lj. Ljubojević