SAOPŠTENjE IZ BIJELjINSKE BOLNICE: SVAKO NEKA RADI SVOJ POSAO PROFESIONALNO I ODGOVORNO :: Semberija INFO ::

 

SAOPŠTENjE IZ BIJELjINSKE BOLNICE: SVAKO NEKA RADI SVOJ POSAO PROFESIONALNO I ODGOVORNO


Vršilac dužnosti direktora JZU“Sveti Vračevi“ primarijus dr Milica Lovrić, reagovala je na dezinformacije plasirane u informativnoj emisiji BN TV, 15. marta. U cilju istinitosti stanja u ovoj zdravstvenoj ustanovi, prenosimo saopštenje u cjelosti:



Poštovani građani,

Moj posao je zaštita zdravlja naših građana i poštovanje Odluka i preporuka Vlade Republike Srpske.

U vrijeme kada nam je na prvom mjestu zaštita ljudskih života nisu nam potrebne dezinformacije. Stoga, odgovorno tvrdim da JZU „Sveti Vračevi“ u Bijeljini do 16.03.2020 nema nijednu osobu registovanu na KOVID 19 (COVID 19).

Spremni smo da se u slučaju pojave oboljelih odgovorno i profesionalno suočimo  sa  tretmanom kako nam struka nalaže. Bijeljinska bolnica raspolaže sa testovima za pacijente koji imaju simptome, raspolaže sa medicinskom opremom za liječenje inficiranih pacijenata, kao i zaštitnom opremom za osoblje. Značajno je znati da se testovi koriste isključivo za pacijente koji imaju simptomatologiju, a indikacije za testiranje postavlja isključivo infektolog!

Takođe, odgovorno tvrdim da imamo stručan kadar koji profesionalno i odgovorno procjenjuje  situaciju. U ime zdravstvenih  radnika, koji su prvi na braniku zaštite ljudskih života kad su u pitanju ovakve siituacije, apelujem na medije da odgovorno i profesionalno  rade svoj posao,ljekarski neka prepuste  nama. Očekujemo da timski radimo na plasiranju istinitih informacija  našim građanima.  Mi smo ovdje zbog njih, a prema  najnovijim podacima na današnji dan,16.mart 2020, u Bijeljini nema zaraženih virusom KOVID 19!

Pod nadzorom je 136 osoba koje su doputovale iz zaraženih područja.

Sve činimo u skladu sa odlukom Vlade Republike Srpske, a sve u cilju da svi zajedno pobijedimo ovu pošast. Ljekari, ne samo bijeljinske bolnice, nego i cijele Republike Srpske, spremni su da odgovorno reaguju i rade svoj posao, a to očekujemo i od medija.

Prim. dr Milica Lovrić