VOZAČI, BUDITE OPREZNI U SAOBRAĆAJU! :: Semberija INFO ::

 

VOZAČI, BUDITE OPREZNI U SAOBRAĆAJU!


Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
Većina puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) jutros je prohodna, ali mjestimično ima snijega na kolovozima u višim predjelima i preko planinskih prevoja, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske.

Saobraćaj će danas biti obustavljen na regionalnom putu Crna Rijeka-Bjelajce u periodu od 11.00 do 16.00 časova, a vozila će biti preusmjerena na putne pravce Kola-Stričići-Čađavica-Mrkonjić Grad ili Crna Rijeka-Jajce-Mrkonjić Grad.

Poslije 16.00 časova vozila će se propuštati naizmjenično, jednom trakom, a saobraćaj će regulisati semafori.
Iz AMS upozorili su vozače da poledice jutros ima i u nižim predjelima, posebno preko mostova, nadvožnjaka i na prilazima tunelima, kao i da su učestali odroni.

Zbog izgradnje međudržavnog mosta na rijeci Savi izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na auto-putu Banjaluka-Gradiška, u zoni naselja Čatrnja i carinskog terminala, pa se vozačima savjetuje da budu oprezni i poštuju saobraćajnu signalizaciju.
 
Oprezna vožnja zbog radova savjetuje se na magistralnim putnim pravcima Brčko-Bijeljina, dionica Brčko-Donja Bukovica, Rudanka-Doboj i Krupac-Bogatići u opštinama Istočna Ilidža i Trnovo, te na regionalnom putu Crna Rijeka-Bjelajce.

Klizišta su usporila saobraćaj na regionalnim putevima Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika, Karanovac-Kneževo u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić, Šekovići-Caparde, na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica u mjestu Strike, te na lokalnom putu Svodna-Brezici u opštini Novi Grad.

U FBiH zbog izvođenja neophodnih radova kod mjesta Potoci na magistralnom putu Jablanica-Mostar do 16.00 časova saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, saobraća se dvosmjerno u periodu od 5.00 do 21.00, od 21.00 čas do pola časa poslije ponoći vozila se propuštaju naizmjenično, dok je pola časa poslije ponoći do 5.00 časova obustavljen saobraćaj kroz tunel.

Za vrijeme obustave vozila do sedam i po tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad sedam i po tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Sporije zbog radova saobraćaj se odvija i na magistralnim putevima Jajce-Crna Rijeka i Ključ-Bosanski Petrovac preko Laništa.

Kada je riječ o graničnim prelazima, i dalje je iz bezbjednosnih razloga obustavljen saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

(Srna)