Regionalna akcija pojačane kontrole saobraćaja na putevima koji su u nadležnosti Policijske uprave Bijeljina :: Semberija INFO ::

 

Regionalna akcija pojačane kontrole saobraćaja na putevima koji su u nadležnosti Policijske uprave Bijeljina


Na području Policijske uprave Bijeljina u periodu od 15.05. do 21.05.2023. godine sprovodiće se regionalna akcija pojačane kontrole saobraćaja sa akcentom na kontrolu vozača ,, dvotočkaša“, dok će se u periodu od 18.05. do 21.05.2023. godine sprovoditi akcija usmjerena na kontrolu vožnje pod dejstvom alkohola.

Za prva četiri mjeseca tekuće godine na putevima koji su u nadležnosti Policijske uprave Bijeljina dogodile su se četiri saobraćajne nezgode u kojima su četiri lica smrtno stradala i 22 nezgode sa težim tjelesnim povredama. U ovim nezgodama devet vozača ,,dvotočkaša“ je zadobilo teže tjelesne povrede (četiri vozača bicikla, jedan vozač mopeda i četiri vozača motocikla). Vozači pod dejstvom alkohola su prouzrokovali 44 saobraćajne nezgode ili 13% od ukupnog broja nezgoda.

Policijska uprava Bijeljina apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćane propise i pravila, kako bi svi zajedno dopineli boljem stanju bezbjednosti saobraćaja.
 
                                                              PORTPAROL POLICIJSKE UPRAVE BIJELjINA
 
                                                                                     Aleksandra Marić