Brčak osumnjičen za učešće u ubistvu Ranka Eskobara u pritvoru do izručenja :: Semberija INFO ::

 

Brčak osumnjičen za učešće u ubistvu Ranka Eskobara u pritvoru do izručenja


SARAJEVO - Sud BiH odredio je ekstradicioni pritvor Marku Pjanoviću, osumnjičenom da je učestvovao u ubistvu Ranka Radoševića zvanog Eskobar (54) iz Brčkog, a koji po ovom rješenju može trajati do izvršenja odluke o izručenju ili do nove odluke ovog suda.


U Sudu BiH rekli su da osumnjičenom  pritvor može trajati najduže šest mjeseci, računajući od dana hapšenja, odnosno 15. marta, pa do 15. septembra ove godine.

Pjanović je uhapšen u martu ove godine zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Ranka Radoševića Eskobara (54) u Beogradu, a slovi za čovjeka bliskog kriminalcu Darku Elezu.

U ovaj slučaj umiješana je i navodna djevojka Pjanovića, Azra Šabanović kojoj je Sud BiH nedavno odredio ekstradicioni pritvor nakon što je Srbija pravosuđu BiH poslala molbu za izručenje.

Nikšićanin je ubijen u kafiću na benziskoj pumpi u Rušnju kada su u njegov lokal upala dva napadača sa pištoljima u rukama, nosili su kapuljače i hirurške maske na licu.

U Beogradu su uhapšeni izvršioci Stefan Z. (28) i Luka V. (26), koji su na Petlovom Brdu zapalili Golf kojim su se dovezli. S njima je uhapšena i jedna maloljetnica (17), a sumnja se da su radili po nalogu pripadnika „kavačkog klana".


Glas Srpske