Policijska uprava Bijeljina: Pregled incidenata za dan 19.mart 2023 :: Semberija INFO ::

 

Policijska uprava Bijeljina: Pregled incidenata za dan 19.mart 2023


Povodom održavanja „Referenduma 2023“ štab Policijske uprave Bijeljina prati i preduzima mjere i radnje u cilju održavanja povoljne bezbjednosne situacije  na području Bijeljine.
 
Pregled incidenata na području Bijeljine za dan 19.03.2023. godine u vremenskom periodu od 07,00 časova do 13,00 časova:
 
Policijska uprava Bijeljina oko 07,00 časova putem elektronske pošte zaprimila je  prijavu  Komisije za opoziv gradonačelnika, da je 18.03.2023. godine oko 13,00 časova, uručila izborni materijal  predsjedniku  Biračkog odbora za biračko mjesto broj  029B111.  Imenovani je preuzeti izborni materijal dovezao u prostorije određene za biračko mjesto oko 19,00 časova, tako da je birački materijal od 13,00 do 19,00 časova bio nezaštićen. Predsjednik Biračkog odbora postupao je suprotno odredbama odredbama Pravilnika o načinu opoziva gradonačelnika/načelnika grada/opštine. Policijski službenici Policijske uprave Bijeljina  postupaju po zaprimljenoj prijavi. O svemu  navedenom obavješten je i  postupajući tužilac.
 
Povodom teksta na pojedinim portalima u kojima su izneseni navodi da je Policijska uprava Bijeljina,odnosno policija sa biračkog mjesta udaljila potpredsjednika Skupštine grada Bijeljina Mustafu Gradaščevića, jer je neposredno uticao na birače da se izjasne za opoziv gradonačelnika Bijeljine, saopštavamo da nismo preduzimali bilo kakve mjere i radnje prema navedenom licu.
 
Napominjemo, da zbog održavanja ,,Referenduma 2023“ lokacija za izdavanje ličnih dokumenata u Policijskoj upravi Bijeljina (referat ličnih karata, prebivališta, boravišta i JMB, uključujući akviziciju) radi danas, 19. marta  do 19,00 časova.
 
 
                                                              PORTPAROL POLICIJSKE UPRAVE BIJELjINA
 
                                                                                      Aleksandra Marić