Policijska stanica Pelagićevo održala predavanja za osnovce :: Semberija INFO ::

 

Policijska stanica Pelagićevo održala predavanja za osnovce


Policijski službenici Policijske stanice Pelagićevo realizovali su predavanja za učenike Osnovne  škole ,,Vaso Pelagić“ u Pelagićevu u okviru kampanje „Slavi odgovorno, slavi bez vatrenog oružja“.

Navedenu kampanju sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske u periodu od 05. do 30. decembra sa ciljem preventivnog djelovanja na sprečavanju nastanka posljedica usljed nestručne upotrebe pirotehnikih sredstava i posljedica nezakonitog posjedovanja i upotrebe vatrenog oružja.

Učenici su upoznati da nelegalno posjedovanje i upotreba vatrenog oružja ugrožava bezbjednost građana i imovine i da pirotehnika može da prouzrokuje ozbiljne tjelesne povrede i uznemiri javnost u slučaju korištenja na javnim mjestima i mjestima okupljanja većeg broja građana.

S obzirom na predstojeće novogodišnje i božićne praznike Policijska uprava Bijeljina apeluje na sve građane da se uzdrže od upotrebe pirotehničkih sredstava na način koji ugrožava i uznemirava građane i da svaku nezakonitu upotrebu vatrenog oružja prijave najbližoj policijskoj stanici ili pozivom na besplatan broj 122.
 
 
 
                                                                    PORTPAROL POLICIJSKE UPRAVE BIJELjINA
 
                                                                                         Aleksandra Marić