SUTRA KIŠA, SNIJEG I PAD TEMPERATURE :: Semberija INFO ::

 

SUTRA KIŠA, SNIJEG I PAD TEMPERATURE


Foto: Ilustracija
U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ sutra se očekuje povećanje oblačnosti sa kišom, te susnježicom i snijegom na planinama, uz pad temperature.

Ujutro će biti pretežno oblačno i prohladno, a u višim predjelima i na planinama istoka ponegdje mraz, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.
 
Oblačnost će prije podne na jugu i zapadu usloviti kišu, koja će tokom dana padati i u ostalim krajevima, a na planinama susnježica i snijeg.
 
Obilnije padavine sa pljuskovima očekuju se na jugu i zapadu.
 
Duvaće umjeren i jak vjetar, južnog i jugoistočnog smjera, a povremeno olujni udari juga prognozirani su za područje Hercegovine, te zapad i jugozapad.
 
Jutarnja temperatura vazduha iznosiće od minus tri do tri, na jugu do osam, a dnevna od dva do devet, na jugu do 15 stepeni Celzijusovih.
 
U Republici Srpskoj i FBiH danas je preovladavalo oblačno vrijeme sa slabom kišom, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.
 
Temperatura izmjerena u 13.00 časova: Kalinovik dva, Sokolac tri, Kneževo četiri, Gacko i Srebrenica pet, Mrkonjić Grad šest, Višegrad i Rudo sedam, Banjaluka, Bijeljina, Doboj, Zvornik i Srbac osam, Bileća, Prijedor, Ribnik devet i Trebinje 12 stepeni Celzijusovih.

(Nezavisne)