Vozači oprez, magla smanjuje vidljivost :: Semberija INFO ::

 

Vozači oprez, magla smanjuje vidljivost


BANjALUKA - Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po mjestimično vlažnim kolovozima, a duž riječnih tokova i u kotlinama magla smanjuje vidljivost.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske vozačima savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Zbog radova na magistralnom putu Gradiška - Nova Topola - Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan - Nova Topola izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, prenosi Srna.

Zbog sanacije magistralnog puta Mostar - Nevesinje u dnevnom terminu obustavljen je saobraćaj od Nevesinja do entitetske granice.

Vozila se preusmjeravaju na alternativne putne pravce Nevesinje - Zijemlje - Ruišta - Mostar ili Nevesinje - Berkovići - Stolac - Mostar.

Usporeno, zbog radova, vozi se na dionici auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja, te na putevima Banjaluka - Srpske Toplice, Gradiška - Nova Topola - Klašnice, Brod na Drini /Foča/ - Hum /Šćepan Polje/, Čelinac - Kotor Varoš, Čelinac - Ukrina, Teslić - Podjezera /entitetska granica/.

Saobraćaj je zbog radova usporen i u tunelima "Čeljigovići" na dionici magistralnog puta Lapišnica - Ljubogošta i "Stambolčić" na putu Pale - Podgrab.

U toku su radovi na putevima Stari Majdan - Banjaluka, Bakračuša - Nevesinje, Prijedor - Stara Rijeka, Prijedor - Kozarac, Srbac - Gornja Vijaka - Razboj, Razboj - Tedin Han i Tedin Han - Teslić.

Zbog rekonstrukcije raskrsnice na ukrštanju Ulice Cara Lazara i magistralnog dionice magistrapnog puta Sokolac - Podromanija, izmjenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog opasnosti od pojave klizišta, na regionalnom putu Stari Ugljevik - Glavičice zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između preduzeća "Ruding", u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji.

Putnička vozila se preusmjeravaju preko lokalnog puta Modran - Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem Suvo Polje - Donja Trnova - Glavičice - Mezgraja. Zabrana se ne odnosi na vozila Rudnika i Termoelektrane "Ugljevik".

Klizišta usporavaju saobraćaj i na dionici magistralnog puta Foča - Goražde, u mjestu Filipovići i na regionalnom putu Ukrina - Gornja Vijaka.

Zbog održavanja sportske manifestacije "Drugi banjalučki maraton", danas će biti izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja u više ulica u Banjaluci. Zbog radova na dionici Žitomislići - Počitelj, obustavlja se saobraćaj u terminima od 9.00 do 12.15 i od 13.15 do 15.00 časova.

Na magistralnom putu Tarčin - Bradina zbog radova obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na vozne trake novoizgrađene poddionice auto-puta Tarčin - Ivan u oba smjera, bez naplate putarine od Vlakova do Bradine.

Zbog radova na ugradnji opreme u tunelu "Crnaja" na dionici Konjic - Jablanica u noćnim časovima od 22.00 do 7.00 časova, saobraćaj se odvija jednom trakom, naizmjenično.

Zbog izgradnje obilaznice Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Na magistralnom putu Jajce - Donji Vakuf zbog radova u tunelu "Skela" tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom.

U noćnim časovima, od 22.00 do 6.00 časova saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraćaj se odvija i na dionici auto-puta Zenica sjever - Zenica jug.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. 


Nezavisne novine