KAMPANjA POLICIJSKE UPRAVE BIJELjINA :: Semberija INFO ::

 

KAMPANjA POLICIJSKE UPRAVE BIJELjINA


ZAŠTITIMO DJECU U SAOBRAĆAJU !
 
Policijska uprava Bijeljina tokom septembra 2022. godine realizuje republičku akciju „Zaštitimo djecu u saobraćaju“, koju organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, povodom početka nove školske godine, a sa ciljem zaštite mališana školskog uzrasta u saobraćaju.
 
Tim povodom, policijski službenici će u narednom periodu obilazati sve škole u cilju planiranja pojačanih kontrola učesnika u saobraćaju u blizini školskih ustanova i evidentiranja uočenih prekršaja nepropisnog parkiranja u zonama škola, pješačkim zonama, autobuskim stajalištima i zonama pješačkih prelaza, te prekršaja „odnos vozač – pješak“.
 
Takođe, na području Policijske uprave Bijeljina od 1. do 30.septembra 2022. godine vršiće se pojačana kontrola brzine kretanja putem radarskog sistema, a sve sa ciljem prevencije i smanjenja učešća neprilagođene i nepropisne brzine u saobraćajnim nezgodama.
 
Pored navedenog, tokom septembra planirana je realizacija regionalne akcije, sa akcentom na kontrolu tehničke ispravnosti autobusa kojima se vrši organizovani prevoz djece, kao i kontrola vozača pod dejstvom alkohola.
 
Policijska uprava Bijeljina, apeluje na vozače da poštuju saobraćajne propise i pravila, posebno kada je u pitanju ograničenje brzine kretanja, jer odgovornim ponašanjem doprinosimo bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.