Stiže promjena vremena :: Semberija INFO ::

 

Stiže promjena vremena


SARAJEVO - Nakon sunčanog i veoma toplog vikenda u zadnjoj sedmici jula slijedi promjena vremena na prostoru BiH, najavljuju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

-Naoblačenje će prvo zahvatiti u utorak Krajinu a zatim će se proširiti i na ostala područja. Slaba kiša ili kratki pljusak izvjesni su od srijede u većem dijelu zemlje. Manji izgledi za padavine su na jugu Hercegovine - najavljuju meteorolozi.

Dodaju da će uz povećanu naoblaku doći i do blagog pada temperature vazduha. Očekivane temperature kretaće se u granicama prosječnih vrijednosti za ovo doba godine. Duvaće umjeren vjetar pretežno sjevernog smjera.

Minimalne jutarnje temperature vazduha variraće od 16 do 21 stepen Celzijusa, na jugu Hercegovine do 25 stepeni. Najviše dnevne temperature biće između 28 i 33 stepena Celzijusa, a na jugu do 36 stepeni.

-Stabilno i pretežno sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost prognozira se u prvoj sedmici avgusta. Uz jutarnju svježinu u većem dijelu BiHs temperaturama uglavnom do 20 stepeni ni tokom dana neće biti pretjerano vruće - navodi se u prognozi FHMZ-a za narednih 15 dana.

Jutarnje temperature biće u rasponu između 15 i 20, odnosno do 23 stepena Celzijusa u Hercegovini. Maksimalne temperature kretaće se između 26 i 32, odnosno do 35 stepeni Celzijusa u Hercegovini.


​Glas Srpske / Anadolija