Tužilaštvo traži pritvor za uhapšenu petorku, sumnja se i da su pripremali ubistvo :: Semberija INFO ::

 

Tužilaštvo traži pritvor za uhapšenu petorku, sumnja se i da su pripremali ubistvo


ISTOČNO SARAJEVO - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH uhapsili su pet osoba na području Trebinja zbog sumnje na trgovinu drogom, oružjem i vojnom opremom za koje je nakon ispitivanja tužilac Tužilaštva BiH, uputio prema Sudu BiH, prijedlog za određivanje mjere pritvora.

Za osumnjičene se sumnja i da su pripremali krivično djelo ubistvo i krivično djelo falsifikovanje isprave.

Kako su naveli iz SIPA, oni su u petak izvršili pretrese stambenih objekata i pokretnih stvari na više lokacija.

Mediji nezvanično prenose da je među uhapšenima Milan Matković, koji je povezan s istragom Tužilaštva u predmetima "Sky" a za kojim je bila raspisana crvena interpolova potjernica Austrije.

Osumnjičeni su za organizovani kriminal, povezan sa krijumčarenjem velikih količina droga, pranjem novca, pripremanjem krivičnog djela povezanog sa ubistvom, kao i druga krivična djela, počinjena na području Bosne i Hercegovine i inostranstva, uključujući i prekookeanske zemlje.

Aktivnosti se provode po nalogu Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH, u saradnji sa Obavještajno-bezbjednosnom agencijom BiH i Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Kako je saopšteno iz tužilaštva, mjera pritvora zatražena je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, kao i ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto.


Nezavisne novine