Od danas pojačana kontrola saobraćaja na području Policijske uprave Bijeljina :: Semberija INFO ::

 

Od danas pojačana kontrola saobraćaja na području Policijske uprave Bijeljina


Na području Policijske uprave Bijeljina od danas 18.  do 24.aprila 2022. godine sprovodi se pojačana kontrola vozača ,,dvotočkaša“, kao i kontrola korištenja elemenata pasivne bezbjednosti saobraćaja, dok će u periodu od 21. do 23.aprila pojačana kontrola biti usmjerena i na kontrolu vozača pod dejstvom alkohola, opijata i psihoaktivnih lijekova.
 
Naime, za prva tri mjeseca na području Policijske uprave Bijeljina evidentirano je 49 saobraćajnih nezgoda sa nastradalim licima što je za oko 47% manje u odnosu na isti period 2021. godine.  Registrovano je 10 nezgoda sa težim tjelesnim povredama što je  za 29% manje, dok je sa lakšim tjelesnim povredama registrovano 39 nezgoda što je za oko 24% manje u odnosu na uporedni period.  Za prva tri mjeseca 2022. godine stanje bezbjednosti saobraćaja na području naše Uprave je povoljno pre svega zbog činjenice da u ovom periodu nije bilo evidentiranih saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima.
 
Policijska uprava Bijeljina apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i da svjesno i odgovorno učestvuju u saobraćaju, jer štiteći sebe, štite i druge učesnike u saobraćaju.
 
                                                                    PORTPAROL POLICIJSKE UPRAVE
 
                                                                                       Aleksandra Marić