U nedjelju situacija stabilnija ali tokom narednih dana i dalje postoji mogućnost rasta vodostaja :: Semberija INFO ::

 

U nedjelju situacija stabilnija ali tokom narednih dana i dalje postoji mogućnost rasta vodostaja


U nedjelju ujutro zabilježeno je opadanje vodostaja rijeke Bosne na mjernoj stanici Doboj sa tendencijom daljeg opadanja vodostaja tokom današnjeg dana. Situacija se stabilizuje i na području sarajevsko-romanijske regije gdje su usljed obilnih padavina u prethodnih nekoliko dana bujične poplave napravile najviše problema. Situacija se danas stabilizuje i u Podrinju. Rast vodostaja bilježi se samo na rijeci Savi sa daljom tendencijom rasta ali ispod kote redovne odbrane od poplava.

S obzirom na najavljene nove padavine u naredna dva dana očekuje se i novi porast vodostaja na većini vodotoka na području Republike Srpske, zbog čega je i dalje neophodan dodatni oprez.

Direktor JU "Vode Srpske" Bijeljina Miroslav Milovanović, zajedno sa predsjednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem, resornim ministrom Borisom Pašalićem i v.d. direktora Civilne zaštite Republike Srpske Milanom Novitovićem, prisustvovao je u subotu sastanku u Istočnom Sarajevu sa načelnicima opština koje su pogođene bijičnim poplavama. Na tom sastanku je dogovoreno da se po hitnoj proceduri započne sanacija korita rijeke Željeznice koja je prethodnih dana nanijela najviše štete na području opština Trnovo i Istočna Ilidža.


Vode Srpske