Na području Policijske uprave Bijeljina pojačana kontrola tehničke ispravnosti traktora u pogledu posjedovanja i korištenja rotacioniog svjetla :: Semberija INFO ::

 

Na području Policijske uprave Bijeljina pojačana kontrola tehničke ispravnosti traktora u pogledu posjedovanja i korištenja rotacioniog svjetla


Policijska uprava Bijeljina će u periodu od 18. do 24. oktobra 2021. godine sprovesti pojačanu kontrolu tehničke ispravnosti traktora u pogledu posjedovanja i korištenja rotacionog svjetla, sa ciljem prevencije saobraćajnih nezgoda u kojima  učestvuju vozači traktora.

Na području Policijske uprave Bijeljina za devet mjeseci tekuće godine dogodilo se  12 saobraćajnih nezgoda koje su prouzrokovali   vozači traktora  što je više za 50% u odnosu na isti period 2020. godine. Izdvojili bi podatak, da je većina od ovih saobraćajnih nezgoda registrovana u uslovima smanjene vidljivosti. 

Apelujemo vozačima traktora  da u uslovima  smanjene vidljivosti, noćnim uslovima,  obavezno koriste rotaciono svjetlo kako bi svi zajedno smanjili broj saobraćajnih nezgoda i podigli nivo stanja bezbjednosti saobraćaja.


                                                                         PORTPAROL POLICIJSKE UPRAVE BIJELjINA
                                                                                                    
                                                                                                 Aleksandra Marić