U BIJELjINI TRI NOVOZARAŽENE OSOBE :: Semberija INFO ::

 

U BIJELjINI TRI NOVOZARAŽENE OSOBE


Virus korona je u Republici Srpskoj u posljednja 24 časa registrovan kod 12 lica, od 131 testiranog uzorka, dok nije bilo smrtnih slučajeva, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo Srpske. Riječ je o osam muškarca i četiri žene, od kojih su tri osobe mlađe, osam srednje i jedna starije životne dobi. Prema mjestu prebivališta, po tri osobe su Banjaluke, Bijeljine i Srpca, dvije iz Ribnika i jedna iz Bratunca. 

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 64.856 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 3.819 lica kod kojih je potvrđen test na virus korona. U Republici Srpskoj se do sada od virusa korona oporavilo 57.980 lica, a testirano je ukupno 294.149 ljudi.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 88, od kojih u Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Republike Srpske 48, a u ostalim bolnicama 40 pacijenata. Na respiratore su priključena četiri lica, od kojih tri u UKC-u, a jedno u ostalim bolnicama. Pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 641 lice, a nadzor je završen kod 193.939 ljudi.

Semberija info