Sutra još toplije, na sjeveru i istoku mogući pljuskovi s grmljavinom :: Semberija INFO ::

 

Sutra još toplije, na sjeveru i istoku mogući pljuskovi s grmljavinom


BANjALUKA - U Republici Srpskoj i FBiH sutra se očekuje još toplije vrijeme, a uslovi za pljuskove, grmljavinu i lokalne nepogode postojaće na sjeveru i na istoku.

 

Tokom noći i jutra mjestimično su mogući kiša ili pljuskovi, praćeni grmljavinom uglavnom u sjeverozapadnim krajevima, a potom i u ostalim, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Razvoj dnevne oblačnosti tokom dana u sjevernim i istočnim predjelima usloviće mjestimično kratkotrajne pljuskove, grmljavinu i lokalne nepogode.

Duvaće slab do umjeren jugozapadni vjetar, južni na momente i pojačan u zoni padavina.

Jutarnja temperatura vazduha biće od 15 do 20, na jugu do 23 stepena, a najviša dnevna od 29 do 35, na jugu i sjeveru oko 38 stepeni Celzijusovih.

Sunčano vrijeme očekuje se u utorak, 27. jula, a kratkotrajni pljuskovi mogući su uglavom u svjevernim krajevima, dok će u južnim biti veoma vruće.

Jutarnja temperatura vazduha od 16 do 21, na jugu do 23 stepena, a najviša dnevna od 29 do 35, na jugu i sjeveru oko 39 stepeni Celzijusovih.

Nakon lokalno tropske noći, u srijedu i četvrtak, 28. i 29. juna, biće veoma vruće i sparno vrijeme uz malu dnevnu oblačnost.

Minimalna temperatura vazduha od 16 do 21, na jugu do 23 stepena, a najviša dnevna od 29 do 37, na jugu i sjeveru i do 40 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava sunčano vrijeme, uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperatura vazduha u 14 časova: Bjelašnica 18, Čemerno 24, Ivan sedlo 28, Han Pijesak, Sokolac, Kalinovik i Mrakovica 29, Gacko 30, Mrkonjić Grad, Rudo, Srebrenica i Šipovo 31, Bileća i Bihać 32, Sarajevo, Tuzla, Višegrad, Zenica, Srbac i Novi Grad 33, Bijeljina, Doboj, Prijedor, Trebinje, Foča, Ribnik, Sanski Most, Grude i Bugojno 34, Gradačac i Neum 35, Banjaluka 36, te Mostar 37 stepeni Celzijusovih. 

​Srna / Glas Srpske