Uhapšen pripadnik Škljarskog klana i policijski inspektor :: Semberija INFO ::

 

Uhapšen pripadnik Škljarskog klana i policijski inspektor


BANjALUKA - Miloš Božović iz Cetinja koji se povezuje sa Škaljarskim kriminalnim klanom i glavni policijski inspektor u MUP-u RS Mladen Milovanović kao i još dva policajca P. V. i G. R. uhapšeni su na području Banjaluke, potvrđeno je “Glasu Srpske”.


Prema nezvaničnim informacijma Božović je osumnjičen za ubistvo sugrađanina Ranka Vuletića u Cetinju.

Milovanoviću su lisice stavljene na ruke zbog sumnje da je pomogao osumnjičenom nakon učinjenog krivičnog djela, odnosno da mu je davao određene informacije.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, navodeći inicijale, saopštili su da je Božović uhapšen na osnovu međunarodne Interpolove potjernice raspisane za krivično djelo teško ubistvo.

- Lice M. M. je uhapšeno zbog postojanja osnova sumnje da je kao policijski službenik MUP Republike Srpske učinio krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela – saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Ističe se da su tokom akcije pretresene prostorije koje koriste osumnjičeni i da je pronađen pištolj “glok” sa izbrušenim serijskim brojem i pripadajućim okvirom i municijom.

- Nađena su tri pancira, mobilni telefon, novac, SIM kartica, laptop, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti u istrazi. U stanu koje koristi M. M. pronađeni su i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.U daljim aktivnostima sinoć su na području Banjaluke još dva policajca P. V. i G. R. – pojasnila je portparol MUP RS Mirna Miljanović.

O hapšenju Božovića obavješten je dežurni sudija suda BiH, a hapšenje Milovanović je obavljeno pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka. 

Iz MUP-a RS je saopšteno da će svi uhapšeni biti ispitani kao osumnjičeni i da će protiv njih biti dostavljeni odgovarajući izvještaji. Naglasili su da će uhapšeni pripadnici policije biti suspendovani.

Osumnjičene su uhapsili juče pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet (UKP) MUP-a RS u saradnji sa pripadnicima Žandarmerije Republike Srpske.

Milovanović je upravo zaposlen kao glavni inspektor u UKP MUP-a RS. On je  donedavno  bio i šef Jedinice u upravi za brobu protiv organizovanog kriminala.

​Glas Srpske