U VODE SRPSKE - SAOPŠTENjE ZA JAVNOST - 17.7.2021. GODINE :: Semberija INFO ::

 

U VODE SRPSKE - SAOPŠTENjE ZA JAVNOST - 17.7.2021. GODINE


Stanje vodostaja na području Republike Srpske (17 - 19. 7. 2021.)
 
Na osnovu raspoloživih prognoznih modela i izvještaja stručnih službi JU "Vode Srpske" Bijeljina, dostavljamo vam najnovije informacije o stanju vodostaja na području Republike Srpske, na dan 17. jula 2021. godine, sa prognozom za period 17-19. jula 2021. godine:

- Na slivu rijeke Une i Sane očekuje se porast vodostaja ali isti ne bi trebalo da dostigne kotu pripremnog stanja, izuzev na prognoznoj lokaciji Sanski Most (Sana) i Kostajnica (Una) gdje bi mogla da bude dosegnuta kota pripremnog stanja.
- Na slivu rijeke Vrbas očekuje se porast vodostaja ali bez dostizanja kote pripremnog stanja ni na jednoj prognoznoj lokaciji.
- Na slivu rijeke Bosne očekuje se značajniji porast vodostaja. Na prognoznim lokacijama na teritoriji Republike Srpske - Doboj, Modriča, prognozira se dostizanje kote redovne odbrane od poplave sa vrhom poplavnog talasa 19/20. jula.
- Na slivu rijeke Ukrine prognozira se porast vodostaja gdje postoji i mogućnost pojave bujičnih poplava.
- Mogućnost pojave lokalnih bujica postoji i u slivu rijeka Vrbanje, Sane, Ribnika, Prače, Rakitnice, Žepe, i na širem području Sarajeva.

Stručne službe JU "Vode Srpske" redovno prate stanje vodostaja na vodotocima na području Republike Srpske, i djeluju u skladu sa svojim nadležnostima prema Operativnom planu odbrane od poplava.


JU VODE SRPSKE