HUMANITARNI BAZAR ZA POMOĆ DVOJICI DJEČAKA: I BIJELjINA JE UZ VAS :: Semberija INFO ::

 

HUMANITARNI BAZAR ZA POMOĆ DVOJICI DJEČAKA: I BIJELjINA JE UZ VAS


Kako je najavljeno, u Bijeljini će biti organizovan humanitarni bazar. Bazar će biti 18. jula na gradskom trgu u Bijeljini od 15  do 21 čas, a organizuje ga UREM „Siguran korak“ i  neformalna grupa „Humanitarni bazar Bijeljina“ za dječake Alija Piriju i Andreja Radičevića. 



Ali Pirija je rođen 10.10.2018. godine i ima urođenu srčanu manu teške kategorije (Tatrologijafalot). Ali je imao prvu operaciju srca u februaru 2019. u klinici Aćibadem (Acibadem) u Turskoj. Troškove operacije snosio je Fond solidarnosti, a troškove postoperativnog liječena, smještaja, pratnje i putne troškove smo snosili mi. Ali je već imao jednu operaciju na srcu, ali ga čeka još operacija, takodje u Turskoj.  Zbog velikih troškova operacija Fond solidarnosti nije u mogućnosti da snosi i troškove kontrolnih pregleda (što spada u nastavak liječenja) koji bi trebalo da budu obavljeni u Turskoj (zbog nedostaka kadra i dijagnostike preglede nije moguće obavljati u BiH). Pored operacije, Aliju su neophodne kontrole i intenzivni logopedski tretmani. 

Andrej je dijete iz druge uredne trudnoće. Na rođenju je došlo do kratkog ostanka bez kiseonika koje se odrazilo na njegovo kašnjenje u psihomotornom razvoju. Nakon godinu i po dana intenzivnih logopedskih, defektoloških i tretmana pshomotorike, Andrej je, pored ovih tretmana koji su dali rezultata u njegovom razvoju, dobio šansu od klinike Liv HospitalLiv  iz Istanbula i dr Eldara, nakon pregledane medicinske dokumentacije, da se pokuša sa dvije doze transplatacije matičnim ćelijama, za šta je sa prevozom i smeštajem u trajanju od dvadeset dana u Istanbulu, potrebno izdvojiti 22.000 evra. Andreju su neophodni i intenzivni logopedski i defektološki tretmani, medicinski potrošni materijal, fizioterapeutski tretmani, kao i tri puta sedmično časovi psiho reedukacije u trajanju od najmanje dve godine, kako bi došlo do govorno jezičkog napredovanja. Za sada je skupljeno svega oko 20% sredstava. 

Da bi Bijeljina taj cijeli dan bila u duhu ,,I Bijeljina je uz vas", pozivamo sve da se pridruže ovom humanom događaju i doprinesu da se pomogne ovoj dvojici dječaka.  

- Vaša podrška će nam veoma značiti'', poručuju članice UREM „Siguran korak“ i  neformalne grupe Humanitarni bazar RS, Bijeljina.

Semberija info