U dane vikenda 144 učesnika isključena iz saobraćaja :: Semberija INFO ::

 

U dane vikenda 144 učesnika isključena iz saobraćaja


U okviru kampanje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske „Vozi oprezno-putuj bezbjedno“ na području Policijske uprave Bijeljina u dane vikenda organizovana je akcija kontrole vozača pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova, a sve sa ciljem sprečavanja nastanka saobraćajnih nezgoda sa posljedicama po lica.
 
Tokom akcije aklotestirano je 1425 učesnika u saobraćaju.  Zbog vožnje u alkoholisanom stanju sankcionisano je i isključeno iz saobraćaja 144 vozača.  Od ukupnog broja devet vozača je lišeno slobode zbog alkoholisanosti, dok je jedno lice odbilo da se testira na opojne droge i psihoativne lijekove.
 
U julu i avgustu događa se veći broj saobraćajnih nezgoda, u kojima je vožnja pod dejstvom alkohola i nepropisna brzina jedan od značajnih faktora. U julu i avgustu 2020. godine u saobraćajnim nezgodama poginule su četiri ososbe, od čega su tri vozača motocikla i jedan vozač putničkog automobila.
 
Izdvojili bi podatak, da je za 15 dana (15 -30. jun) radarski sistem zabilježio 921 prekoračenje brzine kretanja na putevima Policijske uprave Bijeljina, što i dalje pokazuje da veliki broj učesnika u saobraćaju ne poštuje ograničenje brzine kretanja, čime ugrožavaju kako svoju, tako i bezbjednost drugih učesnika u saobraćaju.
 
Policijska uprava Bijeljina apeluje na sve učesnike u saobraćaju, da poštuju saobraćajne propise i da ne dozvole sebi da postanu dio crne statistike'', navedeno je u saopštenju za javnost Policijske uprave Bijeljina.

​Policijska uprava Bijeljina