Apel vozačima da izbjegavaju vožnju u najtoplijem dijelu dana :: Semberija INFO ::

 

Apel vozačima da izbjegavaju vožnju u najtoplijem dijelu dana


BANjALUKA - Vozačima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ iz Auto-moto saveza Srpske savjetuju da, zbog visoke dnevne temperature, izbjegavaju putovanja u najtoplijem dijelu dana, da prave što češće pauze i obezbijede sebi dovoljnu količinu vode.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Na magistralnom putu na dionici Dobro Polje-Miljevina zbog sanacije klizišta izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog rehabilitacije puta izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na magistralnom putu na dionici Crkvina-Modriča jedan, kao i na dionici magistralnog puta Derventa-Derventa /Žirovina/.

Režim saobraćanja izmijenjen je zbog radova i na magistralnom putu na dionici Ljubogošta-Pale u tunelu "Kalovita Brda", kao i zbog radova u tunelu "Ugar" na magistralnom putu na dionici Crna Rijeka-entitetska granica /Ugar/.

U toku su radovi na magistralnom putu na dionici Rudanka-Doboj zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja na spoju sa prilaznim putem prema petlji Rudanka, na auto-putu "9. januar".

Zbog izgradnje kružne raskrsnice, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na spoju magistralnih puteva na dionici Doboj-Doboj /Poljice/ i na dionici Rudanka-Doboj.

U toku je izgradnja kružne raskrsnice na ukrštanju magistralnih puteva Milići-Vlasenica-Han Pijesak i Vlasenica-Tišća, zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog rekonstrukcije raskrsnice magistralnog puta, dionica Ivanjska-Šargovac i lokalnog puta Zalužani-Dragočaj u naselju Ramići, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod-Odžak, u mjestu Klakar Donji, od 8.00 do 15.00 časova radnim danima bude obustava saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja. Zbog istih radova obustave će biti i na dionici regionalnog puta Derventa-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, u istom periodu.

Zbog kretanja vangabaritnog tereta na dionicama puteva: Banj Brdo-granični prelaz Rača /16. jula/, međuentitetska linija Stanić Rijeka-granični prelaz Brod /do 26. juna/, međuentitetska linija Banj Brdo-granični prelaz Rača /do 30. juna/ vozačima se skreće pažnja da voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Na magistralnom putu, dionica Brod na Drini-granica BiH i Crne Gore /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog rekonstrukcije regionalnog puta na dionici Jezero-Šipovo danas do 19.00 časova saobraćaj je potpuno obustavljen i preusmjeren na putni pravac Šipovo-Gerzovo-Baraći-Mrkonjić Grad.

Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Gradiška, dionica Mrakovica-Podgradci, dok se zbog odrona, na dionici Kozarac-Mrakovica saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.

Na regionalnom putu Čajniče-Miljeno u mjestu Luke zbog aktiviranja klizišta saobraćaj se odvija otežano, jednom trakom.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Od 2. juna na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na regionalnom putu na dionici Polje-Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza, a na snazi je i zabrana saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona na nadvožnjaku 238 na magistralnom putu na dionici Klašnice dva-Šargovac u mjestu Trn.

Zbog održavanja manifestacije "Sveti Ivo" danas do 16.00 časova zabranjen je saobraćaj za teretna vozila na putu Jajce-Banjaluka i biće preusmjeravan preko Mrkonjić Grada ili dionicom Turbe-Banjaluka.

Danas je zabranjen i prevoz eksplozivnih materija i vangabaritnog tereta na području Srednjobosanskog kantona.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

​Srna / Nezavisne