Na snazi i crveno upozorenje, najavljeno do 40 stepeni :: Semberija INFO ::

 

Na snazi i crveno upozorenje, najavljeno do 40 stepeni


BANjALUKA - Crveni meteoalarm koji upozorava na ekstremno visoku temperaturu vazduha upaljen je danas za područje Bihaća, Tuzle, Sarajeva i Mostara gdje će temperatura biti i do 40 stepeni Celzijusovih, dok je za ostale krajeve na snazi narandžasto upozorenje.

Najviša dnevna temperatura vazduha u periodu od 12.00 do 17.00 časova na području Bihaća, Tuzle i Sarajeva biće između 37 i 39, a Mostara između 38 i 40 stepeni Celzijusovih.

Narandžasti meteoalarm na snazi je danas na području Prijedora, Banjaluke, Višegrada,

Foče i Trebinja gdje će biti vrlo vruće, uz najvišu temperaturu vazduha od 35 do 38, lokalno i višu.

Na području Livna danas će od 12.00 do 17.00 časova najviša dnevna temperatura vazduha biti između 34 i 36 stepeni vazduha, pa je na snazi narandžasti meteoalarm.

Crveno upozorenje znači da su prognozirane naročito opasne vremenske pojave koje mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbjednost ljudi i životinja, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Narandžasto upozorenje znači da je vrijeme opasno i da su prognozirane opasne vremenske pojave, koje su takvog intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Srna / Nezavisne