Bijeljina: Nestabilno i toplo vrijeme :: Semberija INFO ::

 

Bijeljina: Nestabilno i toplo vrijeme


U Republici Srpskoj jutro oblačno, okom dana promjenljivo do pretežno oblačno, sa sunčanim intervalima. U Bijeljini je u 7,00 časova izmjereno 16, najviša dnevna temperatura vazduha do 26 stepeni.

Ujutro malo do umjereno oblačno u južnoj polovini zemlje, promjenjljivo oblačno u centralnom pojasu, oblačnije na sjeveru. Prijepodne i tokom dana promjenljivo do pretežno oblačno, sa sunčanim intervalima, u sjevernoj polovini zemlje, a u južnoj sunčanije.

Razvoj oblaka nestabilnosti usloviće na istoku u planinama i uz rijeku Drinu oko podneva, zatim u Semberiji i sjevernom pojasu popodne, prolazne pljuskove uz grmljavinske procese. Prema večeri razvedravanje. U južnoj polovini zemlje sunčanije i pretežno suvo, s manjom vjerovatnoćom za kraći pljusak, izvjesnije u planinskim predjelima tog regiona.

​Vjetar slab do umjeren sjeverni, na krajnjem jugu umjerena bura. Minimalna temperatura od 10°C do 15°C, na jugu i lokalno sjeveru do 17°C. Najviša dnevna temperatura od 20°C do 25°C, lokalno na sjeveru, te na jugu do 27°C, u planinama od 17°C.

Bijeljina Danas / RHMZRS