Novo u gradu ZEV SERVIS BN: Održavanje stambenih zgrada :: Semberija INFO ::

 

Novo u gradu ZEV SERVIS BN: Održavanje stambenih zgrada


Osnivanje zajednice etažnih vlasnika uređeno je Zakonom o održavanju zgrada, a upisom u registar kod opštinskog, odnosno, gradskog organa uprave nadležnog za stambene poslove, zajednica postaje pravno lice sa svim obavezama i odgovornostima. Obaveze predsjednika zajednice tažnih vlasnika (ZEV), ne razlikuju se značajno od domaćinskog vođenja domaćinstva, a na zadovoljstvo stanara u stambenim objektima u Bijeljini, diplomirani ekonomista Ljubiša Ljubo Bošković, osnovao je „ZEV Servis BN“, kako bi u dogovoru sa skupštinama stanara, preuzeo upravljanje zgradama.


 
- Prije izvjesnog vremena ostao sam bez stalnog zaposlenja, a s obzirom da već imam iskustva sa obavezama predsjednika ZEV-a u zgradi gdje živim i gdje sam predsjednik, odlučio sam da registrujem „ZEV SERVIS - BN“. Svjestan sam koliko vremena i pažnje treba da bi se stambeni objekti održavali, da u zgradama sve funkcioniše, a da mnogi stanari i nemaju puno vremena da se posvete ovim obavezama, osnovao sam servis kako bih objedinio pružanje usluga stanarima stambenih zgrada“, kaže Bošković.

Kako pojašnjava, to podrazumijeva obilazak objekata i otklanjanje eventualnih kvarova (ulazna vrata zgrade, zamjene sijalica, košenje trave u dvorištima zgrada, obavljanje poslova po pitanju plaćanja zajedničkih računa, popravke lifta itd).

- Pored navedenih obaveza, moram istaći da još uvijek ima stambenih zgrada gdje nije registrovan ZEV, angažujem se i oko tog dijela obaveza, naravno, sve u dogovoru sa stanarima“, kaže Bošković.

Prema njegovim riječima, „ZEV Servis BN“ je u suštini osnovan da organizuje upravljanje zgradom i održavanjem objekta. Bošković kaže da stanari obaveze plaćaju u bankama na zajednički račun ZEV zgrade u kojoj stanuju, što je transparentno i sve uplate se objavljuju na oglasnoj tabli u objektu, a ukoliko neko od stanara ne izmiruje svoje obaveze, angažuje advokata i naravno, kao svaki dobar domaćin izabere advokata koji je najpovoljni, kao i napovoljnije izvođače radova, u slučaju popravki i sanacije u, kao i na objektu.
 
- S obzirom da je ZEV pravno lice, u slučaju većih investicija, kao što je npr. sanacija krova, ukoliko nema dovoljno sredstava na računu, postoji mogućnost kreditnog zaduženja kod banaka, a odluke o izboru banke i izvođača radova, donose svi stanari“, kaže Bošković.

Ukoliko želite da o stambenom objektu gdje živite, vode računa ljudi koji su posvećeni svim obavezama koje su veoma zahtjevne, pozovite ih na broj telefona 065-727-115, a možete ih pronaći i na fb stranici ,,ZEV Servis BN’’.             

Semberske novine - Semberija info - O. Stjepanović