U BIJELjINI 22 NOVOOBOLjELIH :: Semberija INFO ::

 

U BIJELjINI 22 NOVOOBOLjELIH


Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sveti Vračevi u Bijeljini i Sveti apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje  728 laboratorijskih uzoraka, a virus korona  potvrđen je kod 164 osobe.

Radi se o 82 muške i 82 ženske osobe, od kojih je 13 mlađe, 99 srednje i 52 osobe starije životne dobi. Prema mjestu prebivališta, 26 iz Banjaluke, 22 iz Bijeljine, 17 iz Trebinja, 14 iz Šamca, po osam iz Dervente i Ugljevika, sedam iz Zvornika, po šest iz Laktaša i Prijedora, po pet iz Broda, Doboja, Kozarske Dubice i Kotor Varoša, četiri iz Modriče, po tri iz Gacka, Lopara i Čajniča, po dvije iz Bileće, Istočnog Novog Sarajeva, Mrkonjić Grada, Petrova, Teslića i Han Pijeska i po jedna osoba je iz Gradiške, Novog Grada, Pala, Foče i Čelinca. U posljednja 24 časa,

Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je sedam smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o osobama srednje i starije životne dobi od kojih su dvije osobe iz Banja Luke i po jedna osoba iz Bijeljine, Teslića, Gradiške, Prnjavora i Ribnika.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 62.225 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 3.438 osoba kod koje je potvrđen test na virus korona. U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 43.128 osoba, a testirano je ukupno 259.934 osobe.

​Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 724, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 284, a u ostalim bolnicama 440. Na respiratoru je 77 osoba (38 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 39 u ostalim bolnicama). U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 5.939 osoba, a nadzor je završen kod 182.423 osobe.