BIJELjINA - Kovid bolnice: Tokom vikenda povećan broj prijema u kovid bolnice :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA - Kovid bolnice: Tokom vikenda povećan broj prijema u kovid bolnice


Epidemiološka situacija na području Bijeljine i dalje je ozbiljna, a tokom proteklog vikenda zabilježen je povećan broj prijema u kovid bolnicama. Šef kovid bolnice dr Mikajlo Lazić kaže da je primljeno više od 20 pacijenata sa teškom i veoma teškom kliničkom slikom.

- Povećanje broja prijema u kovid bolnice je vjerovatno posljedica nepoštovanja epidemioloških mjera. Ovo je razlog za zabrinutost, a posebno zbog činjenice da su pred nama i praznici, što može, ukoliko se ne budemo pridržavali epidemioločkih mjera, dovesti do eskalacije, ionako teškog stanja“, kaže dr Lazić. On dodaje da su u kovid bolnicama 84 pacijenta, od kojih je 19 na respiratorima.

- Hospitalozivani bolesnici imaju izrazito teške kliničke slike, a dominiraju ljudi srednje i starije životne dobi“, rekao je dr Lazić i naglasio da se pacijenti na liječenju u kovid bolnicama nalaze i po mjesec dana, što je mnogo duže nego u ranijim talasima virusa korona. Iz Bolnice „Sveti Vračevi“ apeluju na stanovništvo da vode računa o svom zdravlju i da poštuju epidemiološke mjere, a poseban oprez se savjetuje tokom predstojećih praznika.