Kovid bolnice u Bijeljini: Od danas dupliran rad medicinskog kadra :: Semberija INFO ::

 

Kovid bolnice u Bijeljini: Od danas dupliran rad medicinskog kadra


Na liječenju u kovid bolnicama u Bijeljini su 62 bolesnika, od kojih dvije trećine ima tešku kliničku sliku. Na respiratoru je 15 oboljelih, a 33 je na kiseoničkoj terapiji. U toku jučerašnjeg dana bila su tri prijema. Na jutros održanom sastanku Kriznog štaba Bolnice ,,Sveti vračevi’’ ocijenjeno je da je u protekle dvije sedmice došlo do znatnog pogoršanja stanja u kovid bolnicama’’, navode iz ove zdravstvene ustanove.  
 
- Posebno zabrinjava činjenica da veliki broj  hospitalizovanih bolesnika ima teške kliničke slike i da su među njima sve češće i mlađe osobe”, zaključeno je na sastanku Kriznog štaba.

Na osnovu jučerašnje odluke Kriznog štaba Bolnice, od danas je dupliran kadar u kovid bolnicama i pojačane su mjere na suzbijanju i sprečavanju širenja intrahospitalnih infekcija u Bolnici. Apelujemo na sve da se striktno pridržavaju propisanih mjera zaštite od virusa korona, jer samo odgovornim ponašanjem svakog pojedinca možemo spriječiti dalje pogoršanje epidemiološke situacije u našem gradu’’, upozoravaju iz bijeljinske bolnice.

​Semberija info