Od danas na području Policijske uprave Bijeljina pojačana kontrola učesnika u saobraćaju sa akcentom na alkohol, tehničku ispravnost vozila i posjedovanje zimske opreme :: Semberija INFO ::

 

Od danas na području Policijske uprave Bijeljina pojačana kontrola učesnika u saobraćaju sa akcentom na alkohol, tehničku ispravnost vozila i posjedovanje zimske opreme


U cilju prevencije saobraćajnih nezgoda Policijska uprava Bijeljina od danas 15.02. do 21.02.2021. godine sprovodi regionalnu akciju pojačane kontrole saobraćaja usmjerenu na kontrolu vozača pod dejstvom alkohola, opijata i psihoativnih supstanci, i kontrolu tehničke ispravnosti motornih vozila i posjedovanje zimske opreme.
 
Akcija usmerena na kontrolu vozača pod dejstvom alkohola će se realizovati u periodu od 18.02.-2102.2021. godine, dok će se aktivnosti na kontroli tehničke ispravnosti motornih vozila i posjedovanja  zimske opreme sprovoditi u periodu od 15.02.-21.02.2021. godine
 
Izdvojili bi da je u mjesecu januaru 2021. godine sa težim tjelesnim povredama dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda, dok je sa lakšim  povredama evidentirano 20 saobraćajnih nezgoda.  U mjesecu iza nas, vozači pod dejstvom alkohola prouzrokovali su 17 nezgoda, dok su  iz saobraćaja zbog vožnje pod uticajem akohola isključena 173 vozača.
 
Policijska uprava Bijeljina apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske propise iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, kao i da ne učestvuju pod dejstvom alkohola u saobraćaju.
 
 
PORTPAROL POLICIJSKE UPRAVE     
Aleksandra Marić