BIJELjINA: Saopštenje Odsjeka za civilnu zaštitu u vezi sa vodostajima Drine i Save :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: Saopštenje Odsjeka za civilnu zaštitu u vezi sa vodostajima Drine i Save


Vodostaj rijeke Drine danas u 12:00 časova na vodomjernoj stanici Radalj iznosio je + 375 cm, i praktično je u stagnaciji. Redovna odbrana od poplava rijeke Drine na području Semberije prema Glavnom operativnom planu odbrane od poplava uvodi se kada vodostaj na vodomjernoj stanici Radalj dostigne kotu od +450 cm.

Protok rijeke Drine jutros u 14:00 časova na HE Zvornik iznosio je 1555 m³/sek i taj trend će se održavati tokom cijelog dana.

Juče u popodnevnim satima zaplavljen je manji dio Eko kampa kraj rijeke Drine u Janji, tokom dana došlo je do povlačenja vode za 20ak cm.

Vodostaj rijeke Save danas u 13:00 časova  na vodomjernoj stanici Jamena iznosio je +875 cm, odnosno  vodostaj je i dalje u umjerenom porastu. Granica redovne odbrane od poplava  je kada vodostaj rijeke Save na vodomjernoj stanici Jamena dostigne kotu +970 cm. 

S obzirom na veoma visok vodostaj rijeka Save i Drine na području Semberije, nastavlja se sa praćenjem i obilaskom potencijalno ugroženih područja i po potrebi preduzimaće se i druge mjere iz Plana zaštite i spasavanja od poplava.

Grad Bijeljina