Pješaci budite vidljivi u uslovima smanjene vidljivosti: Nosite svjetloodbojni prsluk! :: Semberija INFO ::

 

Pješaci budite vidljivi u uslovima smanjene vidljivosti: Nosite svjetloodbojni prsluk!


Zimski period karakterističan  je po većem broju saobraćajnih nezgoda sa pješacima i biciklistima, a naručito u uslovima smanjene vidljivosti  u periodu od 16,00 časova.
 
Najveći broj saobraćajnih nezgoda sa ovim kategorijama registrovan je kao posledica nepropisnog kretanja pješaka, kretanje kolovozom pod dejstvom alkohola, kao i kretanje pješaka kolovozom  u van naseljenom mjestu bez svjetloodbojnog prsluka.
 
Kao bi uticali da se smanji crna statistika, apelujemo na pješake i bicikliste da koriste svjetloodbojni prsluk koji u značajnoj meri  pomaže da pješak bude uočen od strane vozača.  Zimski period karakterističan  je i po tome što veći broj naših  sugrađana nosi tamnu odjeću (jakne i kape) što u mnogome otežava njihovu vidljivost, a posebno u ulicama i mjestima koji nisu osvjetljeni.
 
Iz tih razloga, apelujemo kako na pješake tako i na bicikliste, kao ranjivim kategorijama učesnika u saobraćaju da  u uslovima smanjene vidljivosti, a naručito u periodu od 16,00 časova koriste svjetloodbojni prsluk, da u vannaseljenom mjestu koriste lijevu ivicu puta, da kolovoz prelaze isključivo na obilježenom pješačkom prelazu, kao i da se ne kreću kolovozom ukoliko su pod dejstvom alkohola.
 
Ne dozvolite da postanete dio crne statistike!  Ako ste pješak nosite odjeću koja na sebi ima flurocentne i svijetle djelove kao bi bili uočeni od strane vozača kao učesnika u saobraćaju.
                                                                              
 Policijska uprava Bijeljina