Svi putevi prohodni na području Semberije Saobraćaj se odvija otežano :: Semberija INFO ::

 

Svi putevi prohodni na području Semberije Saobraćaj se odvija otežano


Nakon snježnih padavina koje su u protekla dvadeset i četiri sata zahvatile i područje Semberije i podmajevičkog kraja, Zimska služba za održavanje puteva ,,Bijeljina puta” odmah se uključila u raščišćavanje magistralnih i regionalnih putnih pravaca, izjavio je Aleksandar Kecman, tehnički direktor u ,,Bijeljina putu”.



“Trenutno na terenu imamo 24 vozila sa neophodnom opremom. Saobraćaj se odvija bez zastoja, kako na području Semberije, tako i na putnom pravcu Bijeljina – Tuzla, na području Ugljevika i na planinskom prevoju Banj brdo. Kolovozi su očišćeni, a imamo dovoljno i posipnog materijala u slučaju stvaranja poledice na kolovozu. U našoj zoni odgovornosti je i dio saobraćajnica na području Brčko distrikta. Za sada se saobraćaj odvija nesmetano i svi putni pravci su prohodni”, istakao je Aleksandar Kecman. 

Snijeg koji je juče počeo da pada najviše problema je zadao vozačima na području grada i u selima. Saobraćaj se u gradu odvija usporeno, jer su putevi i ulice mokri, a na kolovozima ima i snijega. 

Kako meteorolozi najavljuju i tokom dana biće oblačno sa padavinama, na jugu Republike Srpske sa kišom u ostalim predjelima mjestimično sa susnježicom i snijegom. Najviša dnevna temperatura vazduha u Bijeljini do 0 stepeni Celzijusovih. 

U ranim jutarnjim časovima radnici bijljinskog  ,,Komunalca'' bili su na terenu. Malim grtalicama i lopatama čistili su snijeg u centru grada. 

Ovo je prilika da skrenemo pažnju i vlasnicima lokala da ispred svojih lokala očiste trotoare, pogotovo što je snijeg jako vlažan, a temperatura pada ispod nule, te će se snijeg lediti i stvarati velike probleme pješacima.
Uobičajeno, snijeg mnoge iznenadi i u januaru, a obraduje najmlađe. Mališani su već sinoć iskoristili prvi ovogodišnji snijeg za grudvanje i sankanje. 

Semberija info - Lj. Ljubojević, V. Zelenović