Sutra susnježica i snijeg u većini krajeva, na jugu kiša :: Semberija INFO ::

 

Sutra susnježica i snijeg u većini krajeva, na jugu kiša


BANjALUKA - Susnježica i snijeg očekuju se sutra u većini krajeva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/, dok će na jugu padati kiša.

Tokom dana obilniji snijeg padaće u planinskim krajevima, a na krajnjem jugu moguća je slaba do umjerena kiša, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.


Očekuje se da u nizinama dođe do formiranja manjeg snježnog pokrivača, a u višim krajevima da se poveća visina postojećeg snijega.

I u noći na ponedjeljak, 11. januar, snijeg će padati, ali će postepeno slabiti.

Duvaće slab do umjeren, pretežno sjeveroistočni vjetar.

Jutarnja temperatura vazduha od minus četiri do jedan, na jugu od tri stepena, a najviša dnevna od minus tri do dva, na jugu oko šest stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas je pretežno oblačno vrijeme, a padavine se očekuju u drugom dijelu dana ili u večernjim časovima.

Temperatura vazduha u 13.00 časova: Bjelašnica minus osam, Han Pijesak minus dva, Mrkonjić Grad nula, Bihać i Sarajevo jedan, Srebrenica, Šipovo, Bugojno i Livno dva, Bijeljina, Tuzla, Ribnik i Rudo tri, Banjaluka, Doboj, Višegrad, Gradačac, Sanski Most i Zenica četiri, Prijedor, Novi Grad i Srbac pet, Grude sedam, Bileća i Mostar osam, Trebinje devet, a Neum 10 stepeni Celzijusovih.

Srna / Glas Srpske