Policijska uprava Bijeljina: Proslavite praznike u miru i bez neželjenih posledica :: Semberija INFO ::

 

Policijska uprava Bijeljina: Proslavite praznike u miru i bez neželjenih posledica


Policijska uprava Bijeljina apeluje na sve građane da praznike provedu u miru i bez neželjenih posledica. S obzirom  da je aktuelan period slavlja i proslava kada se konzumiraju veće količine alkohola, još jednom želimo da pomenemo sve vozače i učesnike u saobraćaju da ne učestvuju pod  dejstvom alkohola.
 
Kao što smo više puta  do sada i govorili, pored brzine,  jedan od glavnih uzroka kod saobraćajnih nezgoda sa težim posledicama je svakako  alkohol. Napomenuli bismo, još jednom sve vozače, da brzinu kretanja svog vozila prilagode stanju i uslovima puta.
 
S obzirom da je obavezna zimska oprema od 15. novembra do 15. aprila, apelujemo na sve vozače, a posebno na vozače teretnih vozila i autobusa da ne saobraćaju bez zimske opreme, u suprotnom policijski  službenici  će takva vozila isključivati iz saobraćaja.
 
Ovom prilikom apelujemo na sve građane da se ponašaju odgovorno i da poštuju zaključke Republičkog štaba za vanredne situacije i preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, kako bi spriječili da neodgovornim ponašanjem ugroze svoje, ali i zdravlje drugih ljudi.
 
 
PORTPAROL POLICIJSKE UPRAVE
Aleksandra Marić