Hapšenje u Banjaluci, pronađena oprema za falsifikovanje novca i dokumenata :: Semberija INFO ::

 

Hapšenje u Banjaluci, pronađena oprema za falsifikovanje novca i dokumenata


BANjALUKA - Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, uhapsili su četiri osobe i pretresli stan u Banjaluci, a tom prilikom je oduzet falsifikovan novac, pečati i drugi razni falsifikovani predmeti.

“Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, preduzimanjem operativnih mjera i radnji lišili su slobode četiri lica inicijala B.P., M.P., N.Ć. i R.M. zbog osnova sumnje da su počinili krivična djela”, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

U saopštenju navode da je izvršen pretres stana na području Grada Banjaluka, koji koriste osumnjičena lica.

“Tom prilikom pronađenao i oduzeto više falsifikovanih novčanica u apoenima 100KM i 10KM, više falsifikovanih pečata, razne vrste falsifikovanih dokumenata kao što su nalazi „PCR Covid“ testova, dokumenti za dobijanje kredita, uvjerenja, potvrde o zaposlenju, potvrde o visini mjesečnih primanja, mjesečne karte, uvjerenja o prebivalištu, falsifikovane lične karte, UV lampe, oprema za falsifikovanje, laserski štampači, laserska gravika, razne hemikalije, precizna vaga, oprema za konzumiranje narkotika, 13 sim kartica, više nosača za sim kartice, sredstvo za falsifikovanje pečata, vosak i naljepnice za notarske ugovore, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovih krivičnih djela”, navedeno je u saopštenju.

Sve aktivnosti u okviru ovog predmeta preduzete su pod nadzorom Tužilaštva BiH, a po naredbama Suda BiH.

"Nezavisne" nezvanično saznaju da su uhapšeni Boris P, Mihajlo P, Nin Ć. i Radomir M.

Nezavisne novine