U BIJELjINI 49 NOVOOBOLjELIH :: Semberija INFO ::

 

U BIJELjINI 49 NOVOOBOLjELIH


Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. Apostol Luka u Doboju i izvršeno je testiranje 1071 laboratorijskog uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 282 osobe.

Radi se o 141 muškoj i 141 ženskoj osobi, od kojih je 42 mlađe, 178 srednje i 62 osobe starije životne dobi. Prema mjestu prebivališta, 77 osoba je iz Banjaluke, 49 iz Bijeljine, 22 iz Trebinja, 17 iz Kozarske Dubice, 15 iz Doboja, 12 iz Zvornika, sedam iz Dervente, po šest iz Prijedora i Šamca, po pet iz Nevesinja i Prnjavora, po četiri z Lopara, Modriče i Sokoca, po tri iz Višegrada, Kotor Varoša, Ribnika, Ugljevika i Čajniča, po dvije iz Bratunca, Gacka, Laktaša, Ljubinja, Mrkonjić Grada, Rogatice, Teslića, Foče, Čelinca i Šekovića i po jedna iz Berkovića, Bileće, Broda, Gradiške, Istočnog Starog Grada, Istočnog Novog Sarajeva, Kostajnice, Milića, Novog Grada, Novog Goražda, Osmaka, Petrovca, Petrova i Srpca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su 22 smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o 18 muškaraca i četiri žene, srednje i starije životne dobi od kojih je i jedna mlađa osoba (žena 34 godine). Tri osobe iz Banjaluke, po dvije iz Modriče, Doboja, Broda i Bijeljine i po jedna osoba iz Lopara, Ugljevika, Novog Goražda, Rogatice, Foče, Trebinja, Zvornika, Prnjavora, Mrkonjić Grada, Petrova, i Teslića.

​Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 34.310 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 1.487 osobe kod kojih je potvrđen test na virus korona. U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 20.039 osoba, a testirano je ukupno 150.933 osoba. Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 1.044, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 359, a u opštim bolnicama  685. U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 12.976 osoba, a nadzor je završen kod 107.266 osobe.