BIJELjINA: OBLAČNO I HLADNO :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: OBLAČNO I HLADNO


U Republici Srpskoj ujutru na sjeveru oblačno, u nižim krajevima mjestimično sa maglom koja će se duže zadržati, u višim predjelima i Hercegovini pretežno vedro. Slab mraz u višim predjelima. Tokom dana pretežno sunčano uz malu do umjerenu dnevnu oblačnost, u sjevernom pojasu zemlje oblačno. U Bijeljini je u 7,00 časova izmjereno 5, najviša dnevna temperatura vazduha do 10 stepeni.

U nižim predjelima sjevernog pojasa zemlje oblačno, a po kotlinama i riječnim dolinama sa maglom, koja će se lokalno duže zadržati, na planinama slab mraz. Ujutru i prijepodne pretežno vedro u višim predjelima i na jugu Hercegovine.
 
Tokom dana pretežno sunčano uz malu dnevnu oblačnost u Hercegovini i višim predjelima. U nižim predjelima u sjevernoj polovini zemlje ostaje oblačno uz nisku stratusnu oblačnost, tmurno vrijeme, povremeno može biti ponegdje i slabe rosulje, te svježije.
 
Uveče i tokom noći ponovo uslovi za formiranje magle u nižim predjelima, kotlinama i oko riječnih dolina.
 
Vjetar slab i promjenjljiv.
 
Minimalna jutarnja temperatura od 1°C do 6°C, na jugu do 9°C, u višim predjelima od -4°C.
 
Najviša dnevna temperatura od 8°C do 14°C, na jugu oko 19°C. U nižim krajevima gdje se magla ili niska oblačnost bude zadržala, temperatura će biti par stepeni viša u odnosu na jutarnju.
 
(Bijeljina Danas / RHMZRS)