KOVID 19 - U BIJELjINI 78 NOVOOBOLjELIH :: Semberija INFO ::

 

KOVID 19 - U BIJELjINI 78 NOVOOBOLjELIH


Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sveti Vračevi u Bijeljini i Sveti apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 1034 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 500 osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o 255 muških i 245 ženskih osoba od kojih je 89 mlađe, 326 srednje i 85 osoba starije životne dobi. Prema mjestu prebivališta, 218 osoba je iz Banjaluke, 78 iz Bijenjine, 33 iz Zvornika, 22 iz Foče, 18 iz Lopara, 17 iz Gacka, 14 iz Keževa, po 12 iz Višegrada i Ugljevika, 10 iz Doboja, devet iz Laktaša, osam iz Kozarske Dubice, pet iz Gradiške, po četiri iz Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva i Teslića, po tri iz Novog Goražda, Rogatice i Srpca, po dvije iz Dervente, Prijedora, Ribnika, Sokoca, Čajniča i Šekovića i po jedna iz Vasenice,Kotor Varoša, Krupe na Uni, Mrkonjić Grada, Novog Grada, Pala, Petrova, Prnjavora, Stanara, Trebinja i Čelinca.

​U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 23 smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o 14 muškaraca i devet žena srednje i starije životne dobi iz Banjaluke (devet osoba), Laktaša (dvije osobe), Zvornika (dvije osobe), Teslića (dvije osobe), Novog Goražda, Bijeljine, Petrova, Milića, Gradiške, Kozarske Dubice, Sokoca i Istočnog Novog Sarajeva.