RUSIJA KRITIKOVALA UN ZBOG BOMBARDOVANjA SRBIJE :: Semberija INFO ::

 

RUSIJA KRITIKOVALA UN ZBOG BOMBARDOVANjA SRBIJE


Predstavnik Rusije pri Ujednijenim nacijama Vasilin Nebenzja kritikovao je danas na sjednici Savjeta bezbjednosti svjetsku organizaciju zbog konflikta u bivšoj Jugoslaviji i bombardovanja Srbije.

Prema njegovim riječima, nakon decenija evropske koegzistencije, došli su raspad Sovjetskog Saveza, zatim konflikt u bivšoj Jugoslaviji, ekspanzija NATO-a ka granicama Rusije, bombardovanje Srbije - i bilo je jasno da stvari ne idu kako treba.

- U više navrata smo pokušali da skrenemo pažnju na to i predlagali formule koje su mogle da garantuju mir i bezbjednost u Evropi i svijetu, ali neki od vas odabrali su da nas ne čuju i nastavili da guraju proširenje NATO - rekao je Nebenzja na sastanku Savjeta povodom 75 godina od kraja Drugog svjetskog rata.

On je naveo da, nakon gruzijske agresije u Južnoj Osetiji, danas svjedočimo ratu u Ukrajini, koji neki prepisuju Rusiji, a koji je zapravo rezultat državnog udara.

- Umjesto da udružite snage i bavite se pravim izazovima poput međunarodnog terorizma, trgovinom droge, sajberkriminalom, neki od vas su zauzeti tražeći naprijatelja - crnu mačku u mračnoj sobi - poručio je Nebenzja.
 
(Tanjug)