Lavrov: Amerika vodi rat protiv Rusije :: Semberija INFO ::

 

Lavrov: Amerika vodi rat protiv Rusije


Amerika u Ukrajini vodi rat protiv Rusije - isporučuje oružje, municiju, pruža obavještajne podatke, poručio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, komentarišući izjave koje dolaze sa Zapada, da namjeravaju da isporuče rakete dalekog dometa Kijevu.

- Ne mogu da komentarišem njihove izjave, one se mijenjaju iz dana u dan. Možda pripremaju javno mnjenje, ali to da neće promijeniti suštinu onoga što se dešava u Ukrajini je činjenica - rekao je šef ruskog diplomatskog odeljenja.

Po njegovim riječima, eventualne isporuke raketa velikog dometa Kijevu neće promijeniti suštinu onoga što se dešava u Ukrajini.

- Ukrajinu su godinama spremali za to da se njenim rukama i tijelima nanese strateški poraz Rusiji. Šta god oni (SAD) govorili, oni upravljaju ovim sukobom, snabdijevaju (Kijev) oružjem, municijom, obavještajnim podacima, podacima sa satelita – oni vode rat protiv nas - rekao je on u intervjuu televiziji Rusiji 24.

Ranije su mediji javili da američka administracija blizu donošenja odluke da odobri isporuke Kijevu raketa velikog dometa sa kasetnom municijom.

Kako su napomenuli sagovornici agencije, SAD razmatraju isporuke raketa ATACMS, dometa do 300 kilometara ili raketa sa kasetnom municijom, ili oboje.

Prema riječima neimenovanih zvaničnika, konačna odluka o isporuci još nije doneta.


Sputnjik / RTRS