Putnicima u vozu u Austriji puštali Hitlerove govore :: Semberija INFO ::

 

Putnicima u vozu u Austriji puštali Hitlerove govore


BEČ- Putnici u međugradskom vozu na liniji Bregenc-Beč u Austriji bili su zaprepašćeni kada je u vozu pušten snimak govora njemačkog nacističkog vođe, Adolfa Hitlera.


Putnici u međugradskom vozu na liniji Bregenc-Beč u Austriji bili su zaprepašćeni kada je u vozu pušten snimak govora nemačkog nacističkog vođe, Adolfa Hitlera.

Pored toga, umjesto uobičajenih najava sljedećih stanica, sa razglasa u vozu u nedjelju je odjekivalo "Hajl Hitler" i "Zig hajl", objavio je danas Bi-Bi-Si.

Operaterka je rekla da je posljednjih dana bilo nekoliko takvih incidenata.

Putnik na liniji Bregenc-Beč rekao je da su svi u vozu bili "potpuno šokirani".

Poslanik Zelene stranke, David Štegmiler, rekao je da je Hitlerov govor pušten preko interfona neposredno prije nego što je voz stigao u Beč.

- Najprije smo čuli 30 sekundi Hitlerovog govora, a onda i "Zig hajl" - rekao je Štegmiler.

On je naveo da osoblje voza nije moglo da zaustavi snimak i da nije moglo da daje sopstvene objave.

- Jedan od njih je bio zaista uznemiren - rekao je putnik voza.

Štegmiler je naveo da je dobio mejl od čovjeka koji je bio u vozu sa staricom koja je preživjela koncentracioni logor i koji je rekao da je starica plakala kada je čula Hitlerov govor.

Štegmiler je istakao da je drugi putnik primijetio da, kada druge zemlje imaju tehničke probleme u vozovima, to se obično odnosi na kvarove klima uređaja, a da je "u Austriji tehnički problem Hitler".

U saopštenju poslatom za Bi-Bi-Si, Austrijske železnice su poručile da se "apsolutno ograđuju od sadržaja poruka emitovanih u vozu".

- Trenutno možemo samo da pretpostavimo da je reč o objavama koje su izgovarali ljudi direktno u vozu preko interfona. Slučaj smo prijavili policiji - saopštio je OEBB.

Kako se navodi, protiv dvije osobe su podnesene prijave.

Hitler je rođen u Austriji, ali je kao mladić emigrirao u Njemačku 1913. godine.


​Tanjug / Glas Srpske