Putin: Rusija obustavlja učešće u sporazumu o ofanzivnom naoružanju :: Semberija INFO ::

 

Putin: Rusija obustavlja učešće u sporazumu o ofanzivnom naoružanju


Predsjednik Rusije Vladimir Putin obratio se danas Federalnoj skupštini i, između ostalog, rekao da Rusija obustavlja učešće u sporazumu o strateškom ofanzivnom naoružanju.

- Ne izlazi, već obustavlja – naglasio je on.

Ruski predsjednik je istakao da SAD preko NATO-a postavljaju ultimatum Moskvi o Sporazumu o strateškom ofanzivnom naoružanju, traže da se realizuju sve tačke sporazuma, dok sam „planira da se ponaša kako hoće”.

Putin je dodao da Rusija ima informacije da Vašington namjerava da izvrši testiranje nuklearnog oružja.

- Prije nego što se Rusija vrati razgovoru o ovom sporazumu, Rusija mora da zna kako da uzme u obzir arsenale Francuske i Velike Britanije - rekao je ruski predsednik.

“Zapad koristi i crnog đavola protiv Rusije”
Nešto prije toga, Putin je kazao da je Zapad spreman da upotrebi bilo koje sredstvo za borbu protiv Rusije, uključujući teroriste i neonaciste sve dok služe njihovim ciljevima.

- Njih je baš briga. Njima na Zapadu je svejedno na koga će staviti ulog u borbi protiv Rusije. Najvažnije je da ratuju protiv nas, naše zemlje. Dakle, mogu da iskoriste sve, a vidjeli smo da je tako i bilo. I teroriste i neonaciste, ma i crnog đavola, Bože oprosti. Samo da izvršavaju njihovu volju i da služe kao oružje protiv Rusije - istakao je Putin.


Glas Srpske