Alek Boldvin biće optužen za ubistvo iz nehata :: Semberija INFO ::

 

Alek Boldvin biće optužen za ubistvo iz nehata


Alek Boldvin i Hana Gutijerez-Rid biće optuženi za ubistvo iz nehata u smrtonosnoj pucnjavi na snimateljku "Rusta", Halinu Hačins.

Prvi sudski okružni tužilac Novog Meksika Meri Karmak-Altvis i specijalni tužilac za Rust Andrea Rib naveli su ovo u pisanoj izjavi.

Dejv Hols, pomoćnik direktora, izjasnio se krivim po optužbi za nesjavesno korišćenje smrtonosnog oružja.

"Da je bilo ko od ove tri osobe — Alek Boldvin, Hana Gutijerez-Rid ili Dejvid Hols — uradio svoj posao, Halina Hačins bi danas bila živa. To je tako jednostavno", rekla je Andrea Reeb, specijalni tužilac kojeg je "DA" imenovao za slučaj.

"Dokazi jasno pokazuju obrazac kriminalnog zanemarivanja bezbjednosti na setu filma 'Rust'. U Novom Meksiku nema mjesta za filmske setove koji ne shvataju ozbiljno posvećenost naše države bezbjednosti oružja i javnoj bezbjednosti", dodala je ona.

I Boldvin i Gutijerez-Rid se suočavaju sa maksimalno 18 mjeseci zatvora ako budu osuđeni.

Podsjetimo , holivudski glumac Alek Boldvin (64), slučajno je upucao i ubio Halinu Hačins na setu vestern filma u oktobru 2021. Glumac je 15 mjeseci negirao odgovornost za nesreću, insistirajući da nije povukao obarač, uprkos forenzičkoj analizi FBI pištolja koji je koristio i zaključeno je da ipak jeste povukao obarač. Boldvina je prvo tužio Halinin udovac Metju 2022. godine, ali je tužbu riješio neotkrivenom sumom.
 
(Nezavisne)