Patrijarh Kiril: Pokušaj da se uništi Rusija značiće kraj sveta :: Semberija INFO ::

 

Patrijarh Kiril: Pokušaj da se uništi Rusija značiće kraj sveta


Фото - Спутњик
Ruski patrijarh Kiril izjavio je da želja zapadnih zemalja da pobede Rusiju danas dobija veoma opasne forme, ali svaki pokušaj da se ta želja realizuje značiće kraj sveta.

„Danas se pojavljuju velike pretnje svetu, našoj zemlji, pa i čitavom čovečanstvu. Želja da se pobedi Rusija danas je dobila veoma opasnu forme. Molimo se Gospodu da urazumi usijane glave i da im pomogne da shvate da će svaka želja da se uništi Rusija značiti kraj sveta“, rekao je patrijarh posle bogojavljenske liturgije.

On je dodao da Rusija poseduje moćno oružje i da u njoj žive veoma jaki ljudi koji su uvek bili motivisani za pobedu.

Prema njegovim rečima, danas se kod nekih usijanih glava rodila ideja da se Rusija u sadašnjim okolnostima može pobediti ili preformatirati, odnosno da joj se mogu nametnuti neke „nove vrednosti koje se čak tako ne mogu ni nazvati“.

„Sada je teško vreme, ali verujemo da Gospod neće ostaviti rusku zemlju, da će Rusija imati snage da, ako bude potrebno, zaštititi sebe i svoj narod. Ne daj Bože da dođe do nekog razjašnjavanja situacije. Neka ih Gospod sve primiri, smiri i pomogne svima da rade na tome sa svet postane bolji “, zaključio je patrijarh.

​Politika