U ruskom raketnom napadu poginulo 600 ukrajinskih vojnika :: Semberija INFO ::

 

U ruskom raketnom napadu poginulo 600 ukrajinskih vojnika


Фото: Агенције
Rat u Ukrajini – 319. dan. Borbe se vode na istoku i jugu zemlje.

U ruskom raketnom napadu poginulo 600 ukrajinskih vojnika

Više od 600 ukrajinskih vojnika ubijeno je u ruskom napadu na Kramatorsk kao odgovor na ukrajinsko granatiranje Makejevke tokom novogodišnje noći, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

U saopštenju se navodi da je ruska vojska pogodila zgradu na istoku Ukrajine koja je pretvorena u privremenu kasarnu.

Ministarstvo navodi da je izveden snažan raketni napad, prenosi "Raša tudej".

"Komanda združenih snaga Ruske Federacije izvela je operaciju odmazde za udar na Makejevku. U raketnom napadu na privremenu bazu ukrajinskih snaga koja se nalazila u studentskom domu u Kramatorsku likvidirano je više od 600 neprijateljskih vojnika", navodi se u saopštenju, prenio je "Sputnjik".

Ministarstvo navodi da je današnja akcija "operacija odmazde" izvedena kao odgovor na "zločinački napad" Ukrajine na privremeni smještaj ruskih vojnika u gradu Makejevka u Donjeckoj Narodnoj Republici u novogodišnjoj noći.

Kadirov: Zapadna pomoć Ukrajini je funkcionalna šema za pranje novca

Lider Čečenije Ramzan Kadirov rekao je da je zapadna pomoć Ukrajini "funkcionalna šema za pranje novca".

"Vidim da su neki zabrinuti zbog strane pomoći Ukrajini. Ne brinite. Ovo je funkcionalna šema za pranje novca. Zapadni i ukrajinski zvaničnici će pronevjeriti ta sredstva, a ne više od 15 odsto cjelokupne pomoći će stići do rovova", napisao je Kadirov na svom "Telegram" kanalu.

Kadirov je istakao da nema potrebe za brigu o neprijateljstvima koja se trenutno dešavaju na ruskoj teritoriji.

"To su naši regioni koji su se opredijelili da se pridruže našoj državi radi zaštite svog naroda od satanističkih akcija ukrajinskih i NATO nacionalista", istakao je Kadirov.

SAD su 6. januara objavile novi paket pomoći Ukrajini u vrijednosti od preko tri milijarde dolara.

Iz Bijele kuće navode da će pomoć biti obezbijeđena direktno iz rezervi Pentagona, a uključiće oklopna vozila "bredli", samohodne haubice, oklopna borbena vozila MRAP, rakete protivvazdušne odbrane i drugo oružje i municiju, podsjeća TASS.

Lokalni zvaničnici: Dvije termoeletkrane u Donjecku oštećene u granatiranju ukrajinskih snaga

Zvaničnici Donjecke oblasti koje je proglasila nezavisnost saopštili su da su u granatiranju ukrajinskih snaga oštećene dvije termoelektrane.

Preliminarne informacije ukazuju na to da ima povrijeđenih u Zuhresu i Novom Svitu, naveli su zvaničnici u svom Telegramu kanalu.

Rojters napominje da Kijev gotovo nikada javno ne preuzima odgovornost za napade na teritoriju Rusije ili na onu koja je pod kontrolom ruske vojske u Ukrajini.


Agencije / Glas Srpske